Торта "Наполеон" е обичана от много хора, тъй като е лека, с пухкав и ароматен крем. Ние ще ви покажем един по-бърз и лесен вариант за приготвянето на този десерт.
Необходими продукти за тортата "Наполеон":
400 г бутер тесто
1 л прясно мляко
200 г (1 чаша) захар
1 ч.л ванилова захар
4 яйца
60 г (6 супени лъжици) брашно за печене
60 г (3 супени лъжици) масло
Вижте още: Всички са луди по тази бисквитена торта с маскарпоне
Начин на приготвяне:
Сложете хартия за печене в тава. Нарежете бутер тестото на средно големи квадрати и ги сложете за 15 минути да се изпекат в предварително загрята на 200C фурна.
В тенджера изсипете прясното мляко, прибавете захарта, ваниловата захар и разбъркайте.
В купа разбийте яйцата и брашното.
При непрекъснато бъркате добавете постепенно яйчената смес към затопленото мляко на котлона. Бъркайте, докато се сгъсти и се образува гладка смес. След това прибавете и маслото, отново разбъркайте и оставете да изстине.
Към крема прибавете квадратите от бутер тестото, предварително разделени на две. Разбъркайте с лъжица.
Пресипете във форма за торта и загладете. Отгоре посипете с малко натрошено печено бутер тесто. Оставете да престои поне 4 часа в хладилник, преди да сервирате.