Яйцата са една от най-полезните храни. Освен, че са супер засищащи, те са и нискокалорични. Днес ви представяме една страхотна рецепта за поширани яйца в доматен сос, която ще се превърне в любима на цялото семейство.
Необходими продукти за поширани яйца в доматен сос:
800 мл доматен сос
200 г сирене
6 яйца
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
4 скилидки чесън
2 броя люти чушки
кимион
червен пипер
черен пипер
сол
Вижте още: Миш-маш по селска рецепта
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган слагаме мазнина, изчистените люти чушки, наситнения лук и запържваме.
Когато зеленчуците омекнат, добавяме наситнения чесън, кимион и червен пипер. Слагаме доматения сос и 250 мл вода. Оставяме на котлона за около 15 минути на умерен огън. Доматеният сос овкусяваме със сол и черен пипер.
След това изключваме котлона, чукваме яйцата и слагаме капак, докато яйцата станат.
В чиния поставяме яйцето, като се внимава да остане цяло, и слагаме от доматения сос. Отгоре слагаме натрошено сирене и ръсим ситно нарязан магданоз.