Шоколадов пудинг


Шоколадов пудинг
Снимка: Facebook

Необходими продукти за 4 порции:

За млечния крем:

2 чаши (500 мл) мляко

3 яйца

¾ чаша (150 г) захар

30 г какао на прах

80 г черен шоколад

Масло за намазване на формите

За шоколадовия пандишпан:

3 яйца

80 г захар

50 г брашно

2 с.л. (10 г) какао на прах

2 с. л. (15 г) картофено нишесте

2 ч. л. (10 г) масло

½ ч. л. (2 г) бакпулвер

Ванилия на прах

Начин на приготвяне:

Пригответе шоколадовия пандишпан. Леко загрейте яйцата със захарта на водна баня, като бъркате с телена бъркалка. Разбийте сместа (за предпочитане с миксер) и после внимателно прибавете брашното, какаото, нишестето, щипка ванилия и бакпулвера (пресети заедно), като разбърквате от долу нагоре с шпатула. Накрая добавете топлото разтопено масло.

Напълнете две трети от намаслена и набрашнена форма за сладкиши. Печете във фурната на 170 °С за 20-25 минути.

Пригответе крема, като разбиете в купа яйцата със захарта, смесена с какаото. Кипнете млякото и изсипете една четвърт от него върху сместа, за да я разредите, като разбъркате добре.

После добавете и останалото мляко. Разбъркайте с нарязания шоколад.

Нарежете 100 г от пандишпанения блат на кубчета и ги поставете в четири индивидуални, предварително намаслени форми. Залейте с крема и печете на водна баня на 150 °С около 50 минути.

Оставете шоколадовия пудинг да се охлади 2 часа на стайна температура, после извадете от формите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама