Необходими продукти за 4 порции:
2 големи портокала
1 кутия маскарпоне
1 натурален шоколад
3 с.л. пудра захар
1 кафена чаша прясно мляко
2 ванилии
30 гр. портокалов сок и 20 гр. коняк
Начин на приготвяне:
Портокалите се режат на половини и се издълбават. В купа се разбива маскарпонето. Към него се добавят, разтопеният на водна баня шоколад, захарта, конякът, заедно със сока от портокал, двете ванилии и млякото. Всичко се разбива с миксер.
От хартия за печене се изрязват широки пръстени, с диаметъра на портокаловите половини и се закрепят в тях, с помощта на кламери. Целта е след като се охлади муса и се махнат хартиените пръстени да се получи един пръст висок борд над ръба на портокаловите ладийки. В пръстените се налива шоколадовият мус. Отгоре може да се декорира по желание с карамелизиран резен портокал. А отстрани с шоколадови дражета или пръчици.
Източник: vkusnoteka.bg