Изпитайте най-доброто удоволствие с този шоколадов чийзкейк - богат, кремообразен и покрит с най-гладкия ганаш.
Необходими продукти за шоколадовия чийзкейк:
1 1/2 чаши шоколадови бисквити, натрошени на трохи
1/3 чаша масло, разтопено
1 чаша лешници, нарязани, плюс още за украса
2 чаши течен шоколад
450 г крема сирене, на стайна температура
1/2 чаша кристална захар
1/2 чаша заквасена сметана
1 ч. л. ванилов екстракт
3 големи яйца
за ганаша:
1/2 чаша течна сметана
120 г черен шоколад, нарязан
Вижте още: Печен баски чийзкейк - разтапя се в устата
Начин на приготвяне:
Комбинирайте бисквитените трохи, разтопеното масло и нарязаните лешници, за да оформите коричка, и ги притиснете на дъното на тавичка с падащо дъно. Охладете за 30 минути.
Смесете течения шоколад, крема сиренето, захарта, заквасената сметана и ванилията до гладкост. Добавете яйцата едно по едно, като разбърквате на ниска скорост.
Изсипете пълнежа върху кората и печете на 175°C за 40-45 минути, или докато центърът се стегне. Оставете да се охлади за един час, след това охладете за поне 4 часа или за една нощ.
За ганаша загрейте сметаната, докато заври, след което добавете нарязания черен шоколад. Оставете да престои за минута, след което разбъркайте до гладкост.
Изсипете ганаша върху чийзкейка и загладете горната част. Гарнирайте с още смлени лешници. Охладете, докато ганашът стегне, около 2 часа.
Вижте още: Трябва да опитате този чийзкейк с шамфъстък