Много свежо предложение от Близкия Изток.
Необходими продукти:
200 гр зелени маслини без костилка
100 гр орехи
1 скилидка чесън
връзка прясна мента
1 нар
2 с.л. оцет от нар (може да използвате и балсамико)
Начин на приготвяне:
Запечете орехите на тиган и ги оставете да изстинат. Нарежете маслините и ментата на дребно. Накълцайте скилидката чесън също на дребно. Смесете всичко в купа и поръсете с оцета от нар. Разбъркайте.
Обелете нара и отделете семките. Най-лесно се отделят под вода. Напълнете дълбока купа с вода и разрежете нара на четири. Потопете парчета и ръцете си в купата и отделяйте семките. Белите ципи ще изплуват на повърхността и лесно могат да бъдат махнати.
Отцедете нара и го смесете с другите съставки. Сервирайте с парче хляб, сирене и охладено бяло вино, анасонова ракия или узо.
Източник: sundaybakeclub.com