Ризото с праз, тиквички и сушени домати


Ризото с праз, тиквички и сушени домати

Чудно предложение да бърза вечеря.

Необходими продукти:

2 тиквички

60 мл зехтин

1/2 стрък праз

8 сушени домата

2 чаши ориз

1 чаша бяло вино

300 мл вода

кубче пилешки бульон

40 гр пармезан на прах

зелен пипер

за сервиране:

чили сос

редуциран балсамов оцет

пармезан

стръкче пресен босилек

черен пипер

капки зехтин

Начин на приготвяне:

Сложете да загрява тенджерка с 400 мл подсолена вода.

Нарежете тиквичките на пръчици и ги пуснете да се бланшират. Изплакнете със студена вода, отцедете.

Сложете тиган с 60 мл зехтин на котлона. Нарежете праза, сложете го да се запържва.

Нарежете доматите, прибавете ги към праза. Щом се позапържат, прибавете ориза. След малко добавете тиквичките и налейте бялото вино, а малко по-късно – водата и бульона. Оставете да покъкри. Щом течността се абсорбира, добавете пармезана. Разбъркайте и изключете котлона. Поръсете със зелен пипер.

Сервирайте ризотото с настърган пармезан и стрък босилек.

Източник: vremezagotvene.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама