Чудно предложение да бърза вечеря.
Необходими продукти:
2 тиквички
60 мл зехтин
1/2 стрък праз
8 сушени домата
2 чаши ориз
1 чаша бяло вино
300 мл вода
кубче пилешки бульон
40 гр пармезан на прах
зелен пипер
за сервиране:
чили сос
редуциран балсамов оцет
пармезан
стръкче пресен босилек
черен пипер
капки зехтин
Начин на приготвяне:
Сложете да загрява тенджерка с 400 мл подсолена вода.
Нарежете тиквичките на пръчици и ги пуснете да се бланшират. Изплакнете със студена вода, отцедете.
Сложете тиган с 60 мл зехтин на котлона. Нарежете праза, сложете го да се запържва.
Нарежете доматите, прибавете ги към праза. Щом се позапържат, прибавете ориза. След малко добавете тиквичките и налейте бялото вино, а малко по-късно – водата и бульона. Оставете да покъкри. Щом течността се абсорбира, добавете пармезана. Разбъркайте и изключете котлона. Поръсете със зелен пипер.
Сервирайте ризотото с настърган пармезан и стрък босилек.
Източник: vremezagotvene.bg