Рецептата на баба за сочно и крехко агнешко на фурна


Рецептата на баба за сочно и крехко агнешко на фурна
Снимка: iStock

Предлагаме ви една изключително лесна, но много вкусна рецепта за печено агнешко.

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо

сол - на вкус

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

Вижт още: Пияно агне по рецепта на София Лорен

Начин на приготвяне:

Агнешкото месо се нарязва на порции, така по-добре се изпича. Смесват се олиото, червеният, черният пипер и солта.

Всяко парче се намазва добре с получената смес, като се натрива добре. Нарежда се в тава и се сипват два пръста вода.

Покрива се с фолио и се пече в загрята фурна за два часа. Колкото по-бавно се пече, по-крехко става.

Сваля се фолиото и се запича още малко за златиста коричка.

Вижте още: 3 трика за крехко агнешко месо

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама