Ако спазвате кето режим или пък просто искате да опитате по-различна рецепта за домашен хляб, ви предлагаме да си приготвите този. Става много пухкав и вкусен.
Необходими продукти за кето хляба:
2 ч.л. суха мая
1 чаена лъжичка инулин
2 супени лъжици топла вода
220 грама бадемово брашно
1 супена лъжица хуск на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка ксантанова гума
1 щипка сол
130 грама масло, разтопено
7 големи яйца
Вижте още: Този домашен ябълков сайдер е хит в мрежата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната си до 170C градуса.
В малка купа сложете маята и инулина, последвани от топлата вода. Разбъркайте добре и оставете да втаса на топло място за 10 минути.
В голяма купа сипете бадемовото брашно, хуска, бакпулвера, ксантановата гума и сол. Смесете добре. Добавете разтопеното масло и яйцата, разбъркайте добре. Добавете втасалата мая и пак разбъркайте добре.
След това изсипете в тава, която е постлана с хартия за печене. Оставете тестото да втасва 20 минути на топло място, покрито с кърпа.
Печете във фурната за 30-40 минути. Хлябът е изпечен, когато стане златисто кафяв.
Извадете от формата и оставете да изстине върху решетка.