Рецепта за пухкав кето хляб, ще се изумите от вкуса


Рецепта за пухкав кето хляб, ще се изумите от вкуса
Снимка: iStock

Ако спазвате кето режим или пък просто искате да опитате по-различна рецепта за домашен хляб, ви предлагаме да си приготвите този. Става много пухкав и вкусен.

Необходими продукти за кето хляба:

2 ч.л. суха мая

1 чаена лъжичка инулин

2 супени лъжици топла вода

220 грама бадемово брашно

1 супена лъжица хуск на прах

1 чаена лъжичка бакпулвер

1/2 чаена лъжичка ксантанова гума

1 щипка сол

130 грама масло, разтопено

7 големи яйца

Вижте още: Този домашен ябълков сайдер е хит в мрежата

Начин на приготвяне: 

Загрейте фурната си до 170C градуса.

В малка купа сложете маята и инулина, последвани от топлата вода. Разбъркайте добре и оставете да втаса на топло място за 10 минути.

В голяма купа сипете бадемовото брашно, хуска, бакпулвера, ксантановата гума и сол. Смесете добре. Добавете разтопеното масло и яйцата, разбъркайте добре. Добавете втасалата мая и пак разбъркайте добре.

След това изсипете в тава, която е постлана с хартия за печене. Оставете тестото да втасва 20 минути на топло място, покрито с кърпа.

Печете във фурната за 30-40 минути. Хлябът е изпечен, когато стане златисто кафяв.

Извадете от формата и оставете да изстине върху решетка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама