Сос "Холандез" е класически кремообразен сос, който е идеален за закуска или брънч. Тази рецепта е лесна и със сигурност няма се провалите. Отнема само 5 минути, за да го направите. Полейте с него поширани яйца, яйца Бенедикт или пък зеленчуци.
Необходими продукти за сос "Холандез":
3 жълтъка
1 супена лъжица лимонов сок
1 чаена лъжица дижонска горчица
1/4 чаена лъжица сол
щипка черен пипер
1/2 чаена чаша разтопено краве масло
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в микровълнова фурна (в покрит съд) за около 1 минута или пък на котлона.
Добавете жълтъците, лимоновия сок, горчицата, солта и пипер в блендер/пасатор и разбийте за 5 минути, докато се смесят добре. Докато блендерът все още работи, постепенно сипете топлото масло, докато се образува фин сос.
Пресипете соса "Холандез" в малка купичка и сервирайте още топъл.