Тази рецепта за леко пикантно пиле ще направи вечерята на семейството ви и гостите ви незабравимо изживяване като в 5-звезден ресторант.
Необходими продукти за индийско пиле Биряни:
300 г ориз басмати
25 г масло
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
1 дафинов лист
3 шушулки кардамон
малка пръчица канела
1 ч. л. куркума
4 пилешки гърди без кожа, нарязани на едри парчета
4 супени лъжици къри паста
85 г стафиди
850 мл пилешки бульон
30 г кориандър
2 супени лъжици препечени бадеми на люспи, за сервиране
Вижте още: Веган рецепта за спагети Болонезе
Начин на приготвяне:
Накиснете 300 г ориз басмати в топла вода, след това измийте в студена, докато водата стане бистра.
Загрейте 25 г масло в тенджера и запържете 1 ситно нарязана голяма глава лук с 1 дафинов лист, 3 шушулки кардамон и 1 малка пръчица канела за 10 минути.
Поръсете 1 чаена лъжичка куркума, след това добавете 4 пилешки гърди, нарязани на големи парчета, и 4 супени лъжици къри паста. Гответе до ароматизиране.
Разбъркайте ориза в тигана с 85 г стафиди, след което залейте с 850 мл пилешки бульон.
Поставете плътно затварящ се капак върху тигана и оставете да заври, след това намалете котлона до минимум и гответе ориза още 5 минути.
Изключете котлона и оставете за 10 минути. Разбъркайте добре, като смесите с 15 г нарязан кориандър. За да сервирате, разпръснете върху листата от останалите 15 г кориандър и 2 супени лъжици препечени бадеми.