Рецепта за домашна пастърма


Рецепта за домашна пастърма
Снимка: iStock

Ако искате да си приготвите домашна пастърма, вижте как точно става.

Необходими продукти:

Свинско бон филе - около 1-2 килограма (по ваша желание)

1 пакет сол

Подправки на вкус: черен пипер, червен пипер, чубрица, сминдух, чесън на прах

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Купувате хубаво свинско бон филе.

Стъпка 2: Поръсвате дъното на подходящ съд със сол, редите филето, хубаво го покривате със сол и така ред филе ред сол, като завършвате със сол.

Стъпка 3: Осоленото филе го оставяте в затворен съд за 3 денонощия, след това го измивате хубаво и го слагате във вода за 2-3 часа.

Стъпка 4: След стъпка 3, изваждате филето от водата, подсушавате с хартия всяко парче месо и го овалвате в подправки (в случая: чубрица, червен пипер, черен пипер, сминдух, босилек и малко чесън на прах). Може и да импровизирате, като добавите нещо по ваш вкус.

Стъпка 5: Оваляните филета ги слагате в съд и ги натискате с дървена дъска, а отгоре поставяте тежко (може да използвате и буркани с вода или друго). Оставяте натиснатите парчета за 3 денонощия.

Стъпка 6: Правите по една дупка на всяко парче и ги увисвате за около 7-10 дена.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама