Трудно е да се устои на пържените тиквички. Опитните домакини знаят как да направят това непретенциозно ястие още по-вкусно. Тайната им се крие в една съставка и едно просто действие.
Топ трик, благодарение на който пържените тиквички ще се топят в устата
Опитните домакини знаят, че тиквичките ще станат много по-вкусни, ако към тях се добави сирене или кашкавал преди да се сложат в тигана. Да, ястието ще стане по-калорично, но вкусът му определено ще се подобри.
При пържене млечният продукт ще се разтопи и ще промени текстурата си.
Кой е най-добрият начин за добавяне на сирене или кашкавал към тиквичките?
Обикновено тиквичките се нарязват на малки кръгчета преди да се изпържат. Но за да ги приготвите със сирене или кашкавал, кръгчетата трябва да са двойно по-дебели.
Просто направете по един хоризонтален разрез в тях. В получения "джоб" поставете сиренето или кашкавала. За две средно големи тиквички ще са ви необходими около 150 грама млечен продукт.