Вероятно всеки знае своя рецепта за пълнени чушки със сирене и яйца. Това е една от най-традиционните български рецепти. Този вкусен вариант включва хубаво сирене, много копър и магданоз, малко кисело мляко, скилидка чесън и разбира се перфектният завършек - ароматен доматен сос, който прави пълнените чушки буквално неустоими.
Необходими продукти:
8 броя хубави, големи червени чушки
400 г краве сирене
2 яйца
връзка пресен магданоз
връзка пресен копър
1 скилидка чесън
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно
черен пипер
680 мл доматен сос
2 ч.л. червен пипер
50 мл зехтин
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте и отстранете дръжките на чушките. Изтупайте ги от семето.
В купа натрошете сиренето на ситно. Чукнете две яйца, добавете ситно нарязан магданоз и копър. Сложете брашното, киселото мляко, пипера и скилидка стиснат чесън. Разбъркайте всичко с лъжица много добре.
Напълнете чушките с плънката. Подредете ги в тавичка и ги полейте с доматения сос. След като излеете бутилката в тавата, изплакнете с вода шишето и налейте и нея в тавата, около 1 пръст. Поръсете с червен пипер и сол и за финал полейте със струя зехтин.
Печете пълнените чушки около 40 минути, до готовност.
Източник: vkusnoteka.bg