Постно ястие, което е много подходящо за лятото.
Необходими продукти:
2 порции
2 червени чушки
1/2 чаша кускус
1/2 ч. л. сол
1/4 чаша сушени червени боровинки
сокът от 1/2 зелен лимон
1 глава лук
1/4 чаша шамфъстък
листа мента
4 стръка магданоз
50 г сирене фета
черен пипер
1 с.л. зехтин
за млечната салата:
1/2 краставица
1/2 ч.л. сол
листа мента
1/2 ч.л. оцет
1 ч.л. зехтин
200 г кисело мляко
Начин на приготвяне:
Сложете тенджера с 1 чаша вода и 1 ч.л. сол да заври. В купа изсипете кускуса, боровинките, лимоновия сок. Залейте го с врялата вода, захлупете и оставете за 3-4 мин. да набъбне. Добавете нарязаните лук, мента, магданоз, шамфъстъка и намачканото сирене. Подправете с черен пипер.
Разполовете чушките надлъжно, почистете от семките. Напълнете ги със сместа.
Печете в предварително загрята на 200 С фурна. Сервирайте с млечна салата.
За салатата: обелете и нарежете на ситно краставицата. Сложете я в купа и я осолете; оставете да престои малко. Изстискайте я с ръце, прибавете нарязаната мента, оцета, зехтина, киселото мляко; разбъркайте.
Източник: vremezagotvene.bg