Днес ви представяме едни по-различен прочит на любимите ни пълнени чушки, но вместо с ориз са с кускус, което им придава още по-интересен вкус.
Необходими продукти за пълнени чушки с кускус:
6 чушки
2 с.л. масло
1 глава лук
1 ч.л. зехтин
1/2 ч.л сол
175 г кускус
25 г стафиди
2 с.л. мента
1 бр. жълтъци
черен пипер
сол
Вижте още: Трябва да пробвате тази рецепта за сарми тип вита баница (ВИДЕО)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Махнете капачетата на чушките и махнете семената им. Разтопете маслото в тиган и запържете лука.
Кипнете 250 мл вода, добавете зехтина и сол, махнете от котлона и сипете вътре кускуса.
Оставете го да престои за 5 минути. Прибавете го към задушения лук заедно със стафидите и ментата, овкусете със сол и черен пипер.
Прибавете жълтъка и с получената смес напълнете чушките. Сложете ги в намазнена тава и запечете за 20 минути.