Пълнените чушки са задължителни за всеки български дом. Пълнените чушки с киноа са по-леки, но точно толкова вкусни.
Необходими съставки:
- 8 броя чушки
- 200гр киноа
- 2 глави лук
- 1 шепа стафиди
- 1/2 връзка копър
- 1/2 ч.ч. олио
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за пълнени чушки с киноа е подготовката на продуктите. Измийте подготвеното количество киноа, след което го поставете в купа и го залейте в вряща вода за около 15-20 минути. Почистете лука и го нарежете на ситно, след което го задушете на средно силен огън в предвиденото количество олио.
Добавете към лука отцедената киноа и стафидите, добавете ½ чаена лъжица сол, 1 чаена чаша вода, разбъркайте и оставете да ври, докато водата се абсорбира. След това добавете стино нарязания копър и разбъркайте. Оставете на страна, за да поизстине сместа.
Почистете чушките от семките, и запазете капачетата на чушките. Може да използвате и камби. Напълнете чушките като не ги препълвате и поставете капачетата.Наредете чушките в тава, добавете около ½ чаена чаша вода, завийте с фолио и печете пълнените чушки с киноа за около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което отстранете фолиото и печете за около 10 минути. Сервирайте пълнените чушки с киноа, с добавено кисело мляко.
Източник: vkusnoteka.bg