Ако обичате да похапвате картофи, както повечето българи, днес ще ви покажем една страхотна рецепта с пушена сьомга и Маскарпоне.
Необходими продукти:
1 голям цял печен картоф (може и повече, просто увеличете останалите количества)
1/2 чаена лъжица зехтин
2 супени лъжици Маскарпоне
1 чаена лъжичка, препълнена, копър
1/2 лимон, настъргана кора и сок
2 резена пушена сьомга
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Вземете един по-голям картоф, поръсете го със сол и черен пипер. Сложете го върху хартия за печене и го печете в продължение на 1 час.
В купа смесете Маскарпонето, копъра, пресния лимонов сок и настърганата лимонова кора. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Когато е готов картофът, го извадете и го оставете да изстине за около 10 минути. След това го срежете, както е показано на снимката, и извадете малко от вътрешността му.
Сложете отгоре сместа с Маскарпоне и двата резена пушена сьомга. Изстискайте и малко лимонов сок.
* Ако нямате Маскарпоне, може да го замените с крема сирене.