Пухкав и лесен сладкиш със сини сливи


Пухкав и лесен сладкиш със сини сливи
Снимка: iStock

Предлагаме ви рецептата за един много вкусен сладкиш със сини сливи. Едно парче със сигурност няма да ви стигне.

Необходими продукти за сладкиша със сини сливи:

200 грама брашно, пресято

1/4 чаена лъжичка сода бикарбонат

1/2 чаена лъжичка бакпулвер

200 грама захар

150 грама много меко масло

100 грама кисело мляко със стайна температура

3 големи яйца, стайна температура

1 лимон с кората

1 чаена лъжичка ванилов екстракт

1/2 чаена лъжичка екстракт от бадем

***

5-6 сини сливи

30 грама брашно

2 супени лъжици гранулирана захар или ванилова захар

Вижте още: Летен десерт: Обърнат сладкиш с праскови

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 градуса и поставете решетка в центъра на фурната.

В средно голяма купа изсипете захарта и настърганата лимонова кора. Използвайте пръстите си, за да втриете кората в захарта, докато стане ароматна и захарта започне да става на бучки. След това добавете маслото, екстракта от ванилия, екстракта от бадеми и солта, използвайте гумена шпатула, за да разбъркате.

Добавете яйцата едно по едно, като използвате бъркалка, за да си комбинирате с маслената смес. След това прибавете киселото мляко и разбъркайте още веднъж. След това изсипете брашното, содата и бакпулвера. Разбъркайте добре.

Постелете с хартия за печете форма с падащо дъно. Изсипете ваниловото тесто в застланата тава.

Измийте и разполовете сливите, след което ги почистете от костилките. Добавете 30 грама брашно в малка купа. Потопете всяка половина от слива с кожата надолу в брашното, след което поставете възможно най-близо една до друга върху сладкиша.

Поръсете горната част на сладкиша и сливите с две супени лъжици ванилова захар или обикновена кристална захар.

Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна за 30 минути. Засилете градусите на 180 и печете още 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на сладкиша, излезе чиста.

След като сладкишът се изпече, оставете да се охлади за 10 минути, преди да извадите от формата.

Вижте още: Имате ли ябълки и овесени ядки? Направете този сладкиш

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама