Пуешкото месо е много подходящо за лятото, тъй като е нискокалорично, само 136 ккал и 3 г ненаситени мазнини на 100 гр. Освен това е богато на витамини от групата В, желязо, цинк и селен. Ето и една вкусна рецепта за пуешко с орехи.
Необходими продукти:
600 гр пуешко филе
60-70 гр орехи
40 гр настърган пармезан
½ ч. л. майорана
½ ч. л. червен пипер
щипка черен пипер
голяма щипка сол
2 с. л. масло
1 ч. л. нишесте
1 пилешки бульон
сокът на ½ лимон
Начин на приготвяне:
Смелете в блендер орехите, пармезана, майораната, червения пипер, черния пипер и солта. Прехвърлете сместа в голяма купа.
Сложете тиган на котлона да загрява. Нарежете пуешкото филе на широки ленти, оваляйте ги в сместа. Намалете температурата, сложете маслото. Изпържете филетата от двете страни на съвсем слаб огън. Извадете ги в помощна чиния.
В купичка смесете нишестето, пилешкия бульон, лимоновия сок и хладка вода. Изсипете в освободения тиган, върнете на котлона и увеличете температурата. Бъркайте, докато сосът се посгъсти.
Сервирайте пуешкото със соса и салата с пармезан и орехи.
Източник: vremezagotvene.bg