Пуешко филе с орехи


Пуешко филе с орехи

Пуешкото месо е много подходящо за лятото, тъй като е нискокалорично, само 136 ккал и 3 г ненаситени мазнини на 100 гр. Освен това е богато на витамини от групата В, желязо, цинк и селен. Ето и една вкусна рецепта за пуешко с орехи.

Необходими продукти:

600 гр пуешко филе

60-70 гр орехи

40 гр настърган пармезан

½ ч. л. майорана

½ ч. л. червен пипер

щипка черен пипер

голяма щипка сол

2 с. л. масло

1 ч. л. нишесте

1 пилешки бульон

сокът на ½ лимон

Начин на приготвяне:

Смелете в блендер орехите, пармезана, майораната, червения пипер, черния пипер и солта. Прехвърлете сместа в голяма купа.

Сложете тиган на котлона да загрява. Нарежете пуешкото филе на широки ленти, оваляйте ги в сместа. Намалете температурата, сложете маслото. Изпържете филетата от двете страни на съвсем слаб огън. Извадете ги в помощна чиния.

В купичка смесете нишестето, пилешкия бульон, лимоновия сок и хладка вода. Изсипете в освободения тиган, върнете на котлона и увеличете температурата. Бъркайте, докато сосът се посгъсти.

Сервирайте пуешкото със соса и салата с пармезан и орехи.

Източник: vremezagotvene.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама