При месенето на тесто много домакини се сблъскват с един проблем и именно той е причината да се откажат от приготвянето на любимите им тестени изкушения.
За да не залепва тестото за ръцете при месене, на помощ идват 3 изпитани трика.
Триковете при месене на тесто
Недостатъчното количество брашно или олио често е причината тестото да залепва за ръцете. Също така, ако то не е добре омесено или е престояло прекалено дълго, или прекалено кратко, това може да стане причина за неговата лепкавост.
Един от начините за разрешаване на проблема е с добавянето на допълнително брашно. Поръсете го върху плота, ръцете си и точилката.
Мекички домашни сиренки с чубрица
Използването на олио е още един трик - просто намажете с него не само точилката и плота, но и ръцете си. Използвайте единствено растителни и рафинирани масла.
Ако приготвяте чийзкейк, кифлички или пай с извара, може да използвате вода, като периодично навлажнявате ръцете си, докато месите тестото.