Предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене


Предястие с коприва, печени чушки и синьо сирене

Все повече зеленина има по пазарите. От деца вярвам и на вас са казвали -“Яж коприва, много е полезна, съдържа желязо!“. И това е самата истина. Много хора я използват за чай и подценяват кашите, супите и апетайзерите с коприва.

По тази причина искам да ви дам една идея за рецепта за пролетно предястие с коприва. Можете да използвате рецептата с коприва, както за апетайзър, така и като гарнитура към основното ястие.

Необходими продукти:

400 грама прясна коприва

3 червени печени пипера обелени

100 грама овче сирене натрошено

2 с.л. магданозено песто

2 скилидки чесън

100 грама доматено пюре

1 домат

1 с.л. прясно нарязан копър

прясно смлян черен пипер

1/3 ч.л. босилек сух

1 шепа смлени орехи

синьо сирене за поръсване

Начин на приготвяне:

Копривата се запарва в подсолена вряла вода, след което се изважда, отцежда се и се потапя в лед, за да запази зеления си цвят. Накълцва се на дребно.

Двете скилидки чесън се обелват и смачкват. Доматът и печените чушки се нарязват на малки парченца.

Всички съставки без синьото сирене се объркват добре.

Предястието се поднася студено, поръсено отгоре с натрошено синьо сирене.

Източник: merudia.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама