Портокалово пиле с джинджифил и броколи


Портокалово пиле с джинджифил и броколи

Необходими продукти:

150-200 гр пилешко филе

200 гр броколи

щипка колоран

100 мл сметана

1/2 портокал

за маринатата:

корен джинджифил

1 к. л. мед

соев сос

колоран

портокалова кора

сокът на1/2 портокал

2 щипки сол

1 щипка бял пипер

40 мл олио

украсете с

шайби портокал и

настъргана на ситно

портокалова кора

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките филета на жулиени.

Обелете парче корен джинджифил. Нарежете го на тънки филийки. Преместете ги в купа.

Там прибавете и другите съставки за маринатата: 1 к. л. мед, съвсем малко соев сос, колоран на върха на ножа, 2 щипки сол и щипка бял пипер.

Отрежете много малко парче портокалова кора. Нарежете го на тънки ивички. Преместете в купата. Добавете сока на 1/2 портокал в купата. Разбийте с тел, докато наливате олиото. Маринатата е готова.

Пуснете пилешките жулиени в купата с маринатата. Разбъркайте да се овалят.

Сложете тиган на котлона да загрява. Пуснете пилешките жулиени и ги обърнете веднага няколко пъти.

Пуснете розичките броколи в купата с маринатата. Разбъркайте да се овкусят. След 1-2 минути ги сипете в тигана. Прибавете щипка колоран и 100 мл сметана и разбъркайте. Оставете соса да се сгъсти.

Обелете кората на другата половина портокал. С помощта на ножа извадете филетата без ципите. Сервирайте готовото ястие с филетата свеж портокал. Украсете с шайби портокал и настъргана портокалова кора.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама