Необходими продукти:
150-200 гр пилешко филе
200 гр броколи
щипка колоран
100 мл сметана
1/2 портокал
за маринатата:
корен джинджифил
1 к. л. мед
соев сос
колоран
портокалова кора
сокът на1/2 портокал
2 щипки сол
1 щипка бял пипер
40 мл олио
украсете с
шайби портокал и
настъргана на ситно
портокалова кора
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките филета на жулиени.
Обелете парче корен джинджифил. Нарежете го на тънки филийки. Преместете ги в купа.
Там прибавете и другите съставки за маринатата: 1 к. л. мед, съвсем малко соев сос, колоран на върха на ножа, 2 щипки сол и щипка бял пипер.
Отрежете много малко парче портокалова кора. Нарежете го на тънки ивички. Преместете в купата. Добавете сока на 1/2 портокал в купата. Разбийте с тел, докато наливате олиото. Маринатата е готова.
Пуснете пилешките жулиени в купата с маринатата. Разбъркайте да се овалят.
Сложете тиган на котлона да загрява. Пуснете пилешките жулиени и ги обърнете веднага няколко пъти.
Пуснете розичките броколи в купата с маринатата. Разбъркайте да се овкусят. След 1-2 минути ги сипете в тигана. Прибавете щипка колоран и 100 мл сметана и разбъркайте. Оставете соса да се сгъсти.
Обелете кората на другата половина портокал. С помощта на ножа извадете филетата без ципите. Сервирайте готовото ястие с филетата свеж портокал. Украсете с шайби портокал и настъргана портокалова кора.
Източник: vremezagotvene.bg