Една малко по-различна рецепта на традиционните питки на баба.
Необходими продукти:
за тестото:
1 водна чаша прясно мляко
1 водна чаша олио
1 водна чаша вода
2 белтъка
1 чаена лъжица захар
2 чаени лъжички сол
1 пакетче суха мая
5,5/6 водни чаши брашно
за пълнежа:
1 връзка магданоз
250 грама сирене
1 яйце
БЪРЗО, ЛЕСНО И МНОГО ВКУСНО ГУАКАМОЛЕ
Начин на приготвяне:
Омесваме всички продукти до получаване на меко тесто и оставяме да втаса около 40 минути. От втасалото тесто оформяме питки и вътре слагаме по малко от пълнежа. Отгоре намазваме с останалите жълтъци и поръсваме с микс от семена. Пекат се на 170 градуса за 40 минути.
След като се изпекат, ги намазваме с краве масло.