Една по-интересна и вкусна питка.
Необходими продукти за 1 кг тесто:
330 мл топла вода
3 с.л. слънчогледово олио
2 ч.л. сол
600 гр брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. суха мая
Необходими продукти за пълнежа:
2 големи яйца
200 изкиснато краве сирене
1/3 ч.ч. сушени домати
2-3 стръка пресен копър
1/2 ч.л червен пипер
Приготвяне на тестото:
Смесете брашното, солта, захарта и сухата мая в голяма купа, направете малка дупка по средата и в нея изсипете водата. Месете докато се получи гладко тесто. Оставете да втаса на топло и сухо място поне половин час, докато тестото увеличи размера си двойно. Когато тестото е готово, можете да го разделите на две. Оставете настрана и пригответе пълнежа за 2-та тутманика.
Приготвяне на плънката :
Вземете необходимите продукти за плънката и ги сложете в чопъра. Няколко натискания на бутона и плънката ще бъде готова. Бързо, лесно, просто и доста чисто.
Тестото и плънката са ви готови. Вземете втасалото тесто и го разделете на две части. Вземете всяка от половините и я разточете във формата на правоъгълник. Намажете тестото с половината от приготвената плънка. Разпръснете ги равномерно по цялата повърхност на тестото. След като плънката е разпределена върху тестото, започнете от единия край на тестото и внимателно навийте на руло. Внимателно прикрепете краищата на рулото, за да не изтече плънката, При желание можете да разбиете едно яйце и да намажете повърхността на навитата пица, за да придобие повече блясък и златист загар. С другата половина направете същото. Пече се на загрята на 180 градуса фурна за около 30 - 40 минути, до придобиване на златист загар.
Източник: sweetchocolateheaven.blogspot.com