Пилешки пържоли с балсамов оцет и босилек


Пилешки пържоли с балсамов оцет и босилек

Необходими продукти:

400-500 гр пилешки пържоли от бут

чаша брашно

2 щипки бял пипер

щипка зелен пипер

щипка черен пипер

3 щипки сол

120 мл зехтин

1 глава лук

2 скилидки чесън

2 с. л. балсамов оцет

кубче пилешки бульон

7-8 листа босилек

3 чери доматчета

1 филия хляб

щипка сух босилек

1 суха люта чушка

украсете със

стръкче пресен босилек и

капки редуцирано балсамико

Начин на приготвяне:

Нацепете пържолите от горната страна с ножа на каре. Сипете брашното в чиния и го подправете с пиперите и солта. Оваляйте пържолите. Сложете тиган на котлона да загрява. Налейте 100 мл. зехтин. Поставете пържолите първо откъм кожата. Изпържете от двете страни до готовност. Извадете ги в помощна чиния.

Пасирайте в блендер лука и чесъна, изсипете ги в освободения тиган. Оставете да се запържи. Поръсете с ½ с.л. брашно. Изсипете балсамовия оцет, ½ чаша вода и пилешкото бульонче. Щом сосът се сгъсти, прибавете нарязания босилек и разполовените чери доматчета.

Разрежете по диагонал филия хляб, поръсете я със зехтин и я запечете в тиганче. Овкусете с бял пипер, сол, сух босилек и суха люта чушка. Сложете готовите кростини в чиния, върху тях подредете пържолите. Гарнирайте с печените чушки, полейте със соса.

Източник: vremezagotvene.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама