Пилешки бутчета по индийски


Пилешки бутчета по индийски

Нещо по-екзотично за вечеря.

Необходими продукти:

4 пилешки бутчета

2 с.л. масло

Подправки:

1 ч.л. нарязан джинджифил

1 ч.л. черен пипер

2 шушулки кардамом

1 ч.л. канела

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. куркума

1/2 ч.л. лют червен пипер

1 ч.ч. ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

Сложете в тигана 2-те супени лъжици масло. През това време измийте бутчетата. Смесете всички подправки и ги оваляйте в сместа. Докато запържвате бутчетата, ги обливайте с мазнината. Придобият ли златист загар, похлупете тигана и оставете да се задуши за 2-3 минути. 

Загрейте в тенджера 2 1/2 ч.ч. вода, към тях прибавете 1 с.л. масло и щипка сол. Изчакайте водата да заври. Измийте ориза и го сложете във врящата вода, разбъркайте и сложете капака. Варете 20 минути на слаб огън. Махнете от котлона и оставете капака, за да може оризът да поеме цялата течност.

Източник: sweetchocolateheaven.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама