Тази пилешка супа с грах, освен че е много вкусна, ще сгрее тялото и душата ви в студените дни. Французите я сервират с кифлички със сирене.
Необходими продукти за пилешка супа с грах:
1 с.л. зехтин
2 глави лук, нарязани
3 моркова, нарязани
1 с.л. листа мащерка, едро нарязани
1,4 л. пилешки бульон
300 г. пиле
200 г. замразен грах
3 с.л. кисело мляко
1 скилидка чесън
Вижте още: Печени крекери с бекон и пармезан
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган с тежка основа. Добавете лука, морковите и листата мащерка, след което леко запържете за 15 минути.
Разбъркайте 1,4 л пилешки бульон, оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 10 минути.
Добавете към пилето граха и нещата от тигана, след което оставете да къкри до готовност на пилето.
Смесете заедно киселото мляко, чесъна и лимоновия сок. Разпределете супата в купички, забъркайте с киселото мляко с чесън и сервирайте.