Пилешка каша


Пилешка каша

Рецептата за пилешка каша е много лесна, подходяща и за най-неопитните готвачи, а приготвено по този начин бялото пилешко месо, което е по принцип е по-сухо, става сочно, ароматно и вкусно.

Необходими продукти:

500 грама пилешко месо

3 глави лук

2 супени лъжици брашно

2 чаени лъжици червен пипер

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пилешка каша е подготовката на пилешкото месо. Може да ползвате всякакво пилешко месо, но е най-добре да ползвате бяло месо, няма значение дали ще бъде от домашното пиле, или пиле, купено от магазина. Ако ползвате замразено месо го размразете предварително. Нарежете месото на хапки и го сложете да ври в подсолена вода за десетина минути.

Нарежете лука на ситно, сгорещете ½ кафяна чаша олио в дълбок тиган или тенджера и изсипете лука. Бъркайте докато лука омекне, след което брашното и червения пипер и разбъркайте отново много енергично.

Към тази смес добавете сварените пилешки хапки и 1 ½ чаена чаша от бульона, в който е вряло пилешкото месо. Отново разбъркайте добре и оставете пилешката каша да поври, докато се сгъсти, за което са нужни около 5 минути.

Източник: supichka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама