Преди време българите класираха пилето с ориз сред най-любимите си ястия. Днес ще споделим с вас една по-интересна рецепта, която да приготвите.
Необходими продукти:
2 пилешки бутчета с част от гърба
20 гр масло
2-3 сл зехтин
3-4 сухи чушки
7-8 зелени маслини
1 глава лук
5-6 зрънца бахар
2-3 скилидки чесън
100 гр кафяв ориз
вода
100 мл бяло вино
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете ориза в гореща вода и оставете да престои поне един час. Накиснете чушките за 5 минути в гореща вода.
Нарежете лука на едро, скилидките чесън на по-дребно. Извадете чушките, изцедете водата и ги нарежете на дребно.
Почистете и измийте бутчетата. Подсушете ги с кърпа и посолете с черен пипер и сол. Разтопете маслото на слаб огън в тефлонов тиган. Сложете бутчетата да се запържат, обърнати с кожата на долу.
Обърнете след 4-5 минути. Пържете още 4-5 минути.
Извадете месото в чиния.
Сипете зехтина в тигана. Добавете лука и чесъна, запържете за минута две.
Добавете чушките, бахара, виното, маслините и ориза.
Сложете капака и задушете за няколко минути.
Прехвърлете в съд за печене, подредете бутчетата и залейте с малко вода, така че да се покрият всички съставки.
Печете на 200 градуса около 40 минути.
Източник: sundaybakeclub.com