Пиле с ориз


Пиле с ориз

Преди време българите класираха пилето с ориз сред най-любимите си ястия. Днес ще споделим с вас една по-интересна рецепта, която да приготвите.

Необходими продукти:

2 пилешки бутчета с част от гърба

20 гр масло

2-3 сл зехтин

3-4 сухи чушки

7-8 зелени маслини

1 глава лук

5-6 зрънца бахар

2-3 скилидки чесън

100 гр кафяв ориз

вода

100 мл бяло вино

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Накиснете ориза в гореща вода и оставете да престои поне един час. Накиснете чушките за 5 минути в гореща вода.

Нарежете лука на едро, скилидките чесън на по-дребно. Извадете чушките, изцедете водата и ги нарежете на дребно.

Почистете и измийте бутчетата. Подсушете ги с кърпа и посолете с черен пипер и сол. Разтопете маслото на слаб огън в тефлонов тиган. Сложете бутчетата да се запържат, обърнати с кожата на долу.

Обърнете след 4-5 минути. Пържете още 4-5 минути.

Извадете месото в чиния.

Сипете зехтина в тигана. Добавете лука и чесъна, запържете за минута две.

Добавете чушките, бахара, виното, маслините и ориза.

Сложете капака и задушете за няколко минути.

Прехвърлете в съд за печене, подредете бутчетата и залейте с малко вода, така че да се покрият всички съставки.

Печете на 200 градуса около 40 минути.

Източник: sundaybakeclub.com 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама