Печени телешки крокети с нахут


Печени телешки крокети с нахут

Днешната рецепта е за солено мезе, което се приготвя съвсем лесно. Макар рецептата да е нетрадиционна, това солено изкушение се харесва доста и от хора, които не си падат по кулинарни експерименти.

Необходими продукти:

400 гр телешка кайма (или друга по избор)

200 гр отцеден нахут от консерва

100 гр брашно от нахут и още за овалване

сол на вкус

Начин на приготвяне:

В кухненски робот или чопър разбъркайте много добре всички продукти до пълно хомогенизиране.

Оформете топче от сместа и го оваляйте в брашното, без да изтръсквате излишното брашно. Повторете с цялата смес.

Разпределете топчетата върху застлана с хартия за печене тава.

Изпечете крокетите на 180 градуса за около 15 минути или докато придобият приятна хрупкава коричка.

Източник: foodieboulevard.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама