Печени пилешки кюфтета


Печени пилешки кюфтета
Снимка: foodieboulevard.bg

За любителите на кюфтетата - от пилешко месо с кашкавал и печени.

Необходими продукти:

бялото месо от едно печено пиле, нарязано/накълцано или пасирано в мощен робот

2-3 печурки или други гъби по желание, накълцани

1/2 ч.ч. кашкавал (или негова растителна алтернатива)

1/2 ч.ч. сурови ядки по избор (ако харесвате хрупкавото усещане в кюфтетата)

3 с.л. тахан по избор (спомага за спояване на сместа - можете да замените с яйце)

подправки по избор

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса и застелете плитка тава с хартия за печене.

Разбъркайте всички продукти до хомогенност.

От сместа оформете кюфтета с размери по желание и ги подредете върху хартията.

Изпечете кюфтетата за 15-20 минути.

Поднесете с гарнитура по желание.

Източник: foodieboulevard.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама