Печени патладжани с козе сирене, мед и чесън


Печени патладжани с козе сирене, мед и чесън

Рецептата, която ви предлагаме днес е изключително лесна и с дъх на лято.

Необходими продукти:

3 броя големи патладжана

черен пипер

сол

100 м. зехтин

2 скилидки чесън

150 г козе сирене

30 мл течен мед

връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса.

Измийте патладжаните и ги нарежете на две половини по дължина, заедно с дръжките, за повече естетика.

Покрийте голяма тава с хартия за печене. Направете диагонални разрези върху половинките патладжан, но не до дъно и след това отново диагонално, така че да се получат квадратчета.

Поръсете с черен пипер и сол. Стиснете скилидките чесън и ги натрийте във вътрешността на половинките патладжан. Полейте обилно със зехтин и пъхнете тавата във фурната.

Печете ги около 40 минути, след това ги обърнете внимателно с вилица, за да омекнат добре и от долната страна. След това отново ги завъртете. Ако е необходимо полейте с още малко зехтин и превключете за много кратко на горен нагревател. Внимавайте да не ги изгорите. Размачкайте леко с вилица вътрешността на патладжанените половинки и поръсете с натрошено козе сирене. Допечете още около 10 минути на горен и долен нагревател и ги извадете. Бръкнете с вилица в меда и направете леки кръгове върху патладжаните. Поръсете със ситно нарязан, пресен магданоз.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама