Печен патладжан по персийски


Печен патладжан по персийски

Необходими продукти:

1 кг суров патладжан

1 глава лук

1 ч.л. куркума

1 ч.л. сомак

½ ч.л. сминдух или чимен

сол на вкус

50 мл зехтин

100 грама овче или биволско кисело мляко 

Арабски питки

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете патладжаните. Наредете ги цели в тава и печете на 170 градуса Целзий около час и половина, два часа.

Патладжанът е готов, когато е напълно омекнал. Извадете тавата и оставете да се поохлади. Обелете патладжаните и ги нарежете на големи парчета.

Нарежете лука на ситно. Задушете го в зехтин на бавен огън, докато омекне.

Добавете подправките и разбъркайте. Добавете патладжана и бъркайте 5-6 минути. Дръпнете от огъня. Оставете сместа да поизстине и след това добавете млякото.

Опитайте и посолете на вкус.

Така приготвеният патладжан може да бъде сервиран веднага или на следващия ден.

Сервирайте с арабски питки и зелени подправки.

Източник: sundaybakeclub.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама