Гръцката версия на патладжанен дип. Приготвя се много лесно. Необходимо е само да изпечете патладжаните на силно загрята фурна и след това да блендирате всички съставки. Добавката от свеж магданоз извежда вкуса на едно по-ново ниво. Вземете си мек хляб и смело напред.
Необходими продукти:
2 бр патладжани
4 скилидки чесън
1/2 ч.ч. зехтин
1 и 1/2 филия хляб
1 ч.л. оцет
връзка пресен магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
Покрийте тава с хартия за печене и сложете отгоре два патладжана. Надупчете ги с нож от всички страни. Полейте ги със струя зехтин и ги печете до омекване. Охладете ги и изстържете вътрешността с помощта на лъжица. Сложете я в блендер и добавете всички останали съставки. Пасирайте до гладкост. Поднесете, полято със струя зехтин и прясно смлян черен пипер с мек хляб.
Източник: vkusnoteka.bg