За дните, в които сте измъчвани от екзистенциални въпроси като "Да си хапна или да не си хапна?", e тази олекотена версия на традиционните палачинки.
Приготвени с типово брашно и кокосово мляко. Една-две палачинки никому не вредят ;)
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч. кокосово мляко
2/3 ч.ч. типово брашно
кокосово масло
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. С метална бъркалка разбийте жълтъците и добавете млякото, предварително разтопено на водна баня. Добавяйки малко по малко, постепенно смесете брашното с яйцата и млякото до получаването на хомогенна смес.
Разбийте белтъците на пухкав сняг и ги прибавете към останалата смес, като бъркате с дървена лъжица. Ако сместа стане прекалено гъста, сипете още малко мляко или вода.
Изпържете палачинките в много нагорещен тиган, около 2 минути. Обърнете палачинката за около 1 - 2 минути. Прехвърлете в плитка чиния и намажете с кокосово или обикновено масло. Повторете, докато сместа свърши.
Не забравяйте да намазвате всяка готова палачинка с масло. Сервирайте топли с мед или подсладено кондензирано мляко.
Източник: sundaybakeclub.com