Овесени палачинки – здравословни, вкусни и питателни. Можете да ги намажете с ядково масло, тахан, течен шоколад без захар и др.
Необходими продукти за овесените палачинки:
1 чаша (90 г) овесени ядки
щипка сол
1 чаена лъжичка захар (по избор)
2 яйца (средни)
1¼ чаши (300 мл) мляко/вода
Вижте още: Чудна закуска: Въздушни японски палачинки
Начин на приготвяне:
Поставете овесените ядки в мощен блендер и ги смелете в брашно. Можете да използвате закупено от магазина овесено брашно.
Добавете солта, захарта, яйцата и млякото. Блендирайте до гладка смес.
Загрейте малък тиган с незалепващо покритие на слаб до среден огън.
Изсипете около 1/4 чаша от тестото в горещия тиган. Разпределете тестото равномерно, за да създадете тънка палачинка. Гответе за 1 минута, обърнете и гответе още 30 секунди.
Повторете.
Вижте още: Лесни палачинки по рецепта на Джейми Оливър