Предлагаме ви една много обичана рецепта от българите - сирене в гювече. Приготвя се лесно и е подходящо за по-топлите сезони (и не само).
Необходими продукти за сирене в гювече:
200 г сирене
25 г краве масло
1 кафена чашка олио
5 яйца
3 домата
1 чушка
1 глава лук (или 2 стръка пресен)
1/2 връзка магданоз
червен пипер и сол на вкус
Вижте още: Ароматно пиле в гювече
Начин на приготвяне:
Почистеният и дребно нарязан лук се задушава в олио и се разпределя в гювечетата. Отгоре се нарежда нарязаното на парчета сирене и се покрива с двата дребно нарязани домата, полива се с останалото олио и разтопено прясно масло, поръсва се с червен пипер и се запича леко във фурната. Залива се след това с разбитите до пухкавост яйце и се запича повторно, като отгоре се прибавят 1 кръгче чушка и 1 кръгче от третия домат. Поднася се топло с дребно нарязания магданоз.
Вижте още: Гювечета с кайма и праз