От тефтера на баба: Сирене в гювече


От тефтера на баба: Сирене в гювече
Снимка: iStock

Предлагаме ви една много обичана рецепта от българите - сирене в гювече. Приготвя се лесно и е подходящо за по-топлите сезони (и не само).

Необходими продукти за сирене в гювече:

200 г сирене

25 г краве масло

1 кафена чашка олио

5 яйца

3 домата

1 чушка

1 глава лук (или 2 стръка пресен)

1/2 връзка магданоз

червен пипер и сол на вкус

Вижте още: Ароматно пиле в гювече

Начин на приготвяне:

Почистеният и дребно нарязан лук се задушава в олио и се разпределя в гювечетата. Отгоре се нарежда нарязаното на парчета сирене и се покрива с двата дребно нарязани домата, полива се с останалото олио и разтопено прясно масло, поръсва се с червен пипер и се запича леко във фурната. Залива се след това с разбитите до пухкавост яйце и се запича повторно, като отгоре се прибавят 1 кръгче чушка и 1 кръгче от третия домат. Поднася се топло с дребно нарязания магданоз.

Вижте още: Гювечета с кайма и праз

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама