Оризов кейк с песто и патладжани


Оризов кейк с песто и патладжани

Необходими продукти:

350 гр ориз за ризото

25 гр масло

2 с.л. зехтин (олио)

1 патладжан

1 литър зеленчуков бульон

около 70-80 гр песто

2 яйца

щипка черен пипер

200 гр моцарела

кашкавал (или моцарела) за допичане отгоре

Начин на приготвяне:

Измийте патладжана, отстранете дръжката и го нарежете на кръгчета, посолете ги и ги оставете за 15 минути да се отцеди горчивия сок. Изплакнете с вода, подсушете с домакинска хартия и нарежете резените патладжан на малки кубчета.

Загрейте зехтина и маслото, сотирайте патладжана за 5-6 минути.

Прибавете ориза и запържете няколко минути.

Отделете 1 малка кафяна чашка от бульона. После добавете останалата част към ориза, сол на вкус (ако бульона не е достатъчно солен)и оставете на слаб огън около 15-тина минути, докато ориза стане готов. Оставете го да изстине.

В купичка, разбийте с вилица двете яйца, заедно с пестото и щипка черен пипер.

Когато оризът не е вече горещ, добавете яйчената смес и разбъркайте добре.

Пригответе си съд с незалепващо покритие, който може да се използва и върху котлона и във фурната. Намажете добре дъното и стените с мазнина. Изсипете половината от оризовата смес и заравнете, разпределете отгоре моцарелата, нарязана на тънки резени и сложете отгоре другата половина от ориза, заравнете.

Сложете на котлона, при средна температура за около 3-4 минути.

Прибавете заделения бульон (1 малка к.ч.) и пъхнете съда в предварително загрятата до 200 градуса фурна. Печете докато ориза отгоре се запече.

Поръсете отгоре с настърган кашкавал и допечете до златисто.

Източник: lety-culinaryadventure.blogspot.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама