Опитайте тези печени картофи с кайма и кашкавал


Опитайте тези печени картофи с кайма и кашкавал
Снимка: iStock

Ако търсите обилно и засищащо ястие, което семейството ви да хареса, вие сте на правилното място. Предлагаме ви да приготвите тази рецепта за запечени картофи с кайма.

Необходими продукти за печените картофи с кайма:

5-6 картофа

1 глава лук

500 г кайма

1 червена чушка, нарязана на ситно

2 супени лъжици доматено пюре

50 мл вода, според нуждите

100 гр настърган кашкавал

Вижте още: Всяка домакиня я има в кухнята си: Тайната съставка за идеално хрупкавите картофки

Подправки:

1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка чесън на прах, 1 чаена лъжичка червен пипер на прах, 1 чаена лъжичка сух риган, черен пипер на вкус, 1 връзка пресен зелен лук, нарязан на ситно

за соса:

3 яйца

125 мл мляко

1 чаена лъжичка сол

1 чаена лъжичка риган

150 г настърган кашкавал за поръсване отгоре

Начин на приготвяне:

Започнете, като обелите картофите и ги нарежете на кубчета. Сварете ги във вода с малко сол, докато омекнат. След това ги прецедете и ги оставете настрана.

Докато картофите се варят, в тиган запържете ситно нарязания лук, докато стане прозрачен. Добавете каймата в тигана с лука и ги запържете заедно за около 5 минути или докато месото промени цвета си и излишната течност се изпари.

Към месната смес добавете ситно нарязания червен пипер, доматеното пюре и малко вода. Овкусете с посочените подправки – сол, чесън на прах, червен пипер на прах, риган и черен пипер. Варете докато всичко хубаво омекне и се смеси.

Вижте още: Печени картофи със сочна плънка с бекон

Сглобяване

В огнеупорна чиния се нарежда пласт от сварените картофи (половината). След това ги покрийте с настърган кашкавал (около 50 г), за да добавите богата и кремообразна текстура. Поставете пълнежа от кайма върху картофите и го натиснете равномерно, за да осигурите вкусна комбинация от вкусове. Върху каймата отново наредете настърган кашкавал (около 50 г). Сега добавете останалите сварени картофи върху кашкавала.

Пригответе дресинга: В купа разбийте яйцата с млякото и подправете със сол и риган. С този дресинг залейте ястието. За да направите това ястие още по-неустоимо, поръсете обилно отгоре с настърган кашкавал (150 г).

Загрейте фурната на 180 градуса по Целзий и след това печете за 15-20 минути или докато стане златисто кафяво.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама