В жегите традиционният таратор, приготвен от краставици, кисело мляко, вода, копър, чесън и орехи, е идеален за разхлаждане. Ние обаче ще ви предложим за замените краставицата с маруля и да опитате една по-различна рецепта.
Необходими продукти за таратора от маруля:
500 маруля
500 г кисело мляко
50 мл олио
30 орехови ядки
2 скилидки чесън
1/2 връзка копър
500 мл вода
сол на вкус
Вижте още: 3 вкусни и различни рецепти за таратор
Начин на приготвяне:
Марулята се почиства, измива и нарязва на дребно. Киселото мляко се разбива с водата и към него се прибавят счуканият чесън, ситно нарязаният копър, олиото, нарязаната на ситно салата и сол на вкус. В приготвения таратор преди поднасянето му се прибавят счуканите орехи.