Сочно, богато, балансирано, шоколадово и с леки кисели нотки от малините и френското грозде брауни. Рецептата за този чуден десерт е на нашата приятелка Polka dot kitchen.
Необходими продукти:
130 г овесено брашно
70 г сурово какао
130 г нерафинирана тръстикова захар
¼ ч.л. хималайска сол
½ ч.л. бакпулвер
2 яйца L (105 г)
115 г меко краве масло (на стайна t* или завъртяно в микровълновата за 15-20 секунди)
60 г фъстъчен тахан
120 г овесено мляко
1 ч.л. ванилова есенция
100 г малини
5-6 клонки бяло френско грозде (по желание може да пропуснете или да замените с къпини или други любими берита)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180*С без вентилатор.
Смесете всички сухи съставки (брашното, какаото, захарта, солта, бакпулвера) в купа и разбъркайте. Добавете към тях яйцата, маслото, тахана, ванилията и разбийте (с миксер). Започнете да наливате при постоянно разбъркване (с миксер) докато не получите гъста лепкава смес, която обаче без (много) усилие да отделите с шпатула от стените на купата.
Към сместа добавете малини и по желание други любими берита (къпини, френско грозде, ягоди, череши, вишни). Разбъркайте със шпатула, за да не нарушите целостта на плодовете.
Застелете тавичка с размер около 18х25 см. с хартия или силиконова подложка за печене и печете за точно 17 минути. Извадете, охладете изцяло и сервирайте с още малко свежи малини.