Тези домашно приготвени спаначени фалафели са пълни с полезни хранителни вещества и ще превърнат вечерята ви в здравословно пиршество.
Необходими продукти за спаначени фалафели:
150 г бейби спанак
400 г консерва нахут, отцеден
1 скилидка чесън, наситнена
1 ч.л. смлян кимион
1⁄2 малка връзка магданоз, нарязана на ситно
2 с.л. обикновено брашно
1 с.л. зехтин, плюс допълнително за овалване
Вижте още: БЕЗ брашно: Бруни с тиква и шоколад
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Постелете тава с хартия за печене. Сложете всички съставки за фалафел, с изключение на зехтина, в кухненски робот и подправете леко. Пасирайте, докато получите груба смес.
Намажете леко ръцете си със зехтин, след това вземете 1 супена лъжици от сместа за фалафел, направете 16 топки и ги сложете върху тавата за печене. Натиснете всяка леко надолу с дланта на ръката си. Намажете с 1 супена лъжица зехтин и печете за 20-25 минути, докато стегнат и станат златисти, като обърнете по средата.