Не сте яли по-вкусна постна баница с булгур и праз


Не сте яли по-вкусна постна баница с булгур и праз
Снимка: iStock

Постната храна не означава задължително, че трябва да е безвкусна и тази баница с булгур и праз ще ви убеди в това.

Необходими продукти за постна баница:

1 пакет кори за баница

1 к.ч булгур

3 к.ч. вода

4 - 5 стръка праз

1/2 к.ч. олио

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

джоджен - на вкус

Вижте още: Много вкусна млечна баница с готови кори

Начин на приготвяне:

Булгурът се сварява във водата за десетина минути.

Празът се почиства от външните листа и се нарязва първо по дължина, след това на не много ситно. Прехвърля се в тиган с олиото и се задушава 7- 8 минути.

Добавя се отцедения от водата булгур и плънката се поръсва със сол, черен пипер и джоджен на вкус.

Плънката се разпределя върху кората и първата кора се прехвърля навита на охлювче в средата намаслена и поръсена леко с брашно тавичка. Останалите кори се навиват около предишната до изчерпване на продуктите и корите.

Тази вита баница накрая се намазва с малко олио.

Печем така подредената постна баница с праз и лук в предварително загрята фурна , на средна решетка, и умерена фурна за около 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама