Тази рецепта е любима на малки и големи. Приготвя се много лесно, а е толкова вкусна, че със сигурност ще искате допълнително
Необходими продукти:
2 бр. пилешки бутчета
2-3 с.л. зехтин
20 гр. масло
7-8 зелени маслини
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
100 гр. ориз
5-6 зрънца бахар
вода
100 мл. бяло вино
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата е да накиснете ориза в гореща вода. Оставете го да престои поне един час.
Нарежете лука на едро, скилидките чесън на по-дребно.
Почистете и измийте бутчетата. Добавете им сол и черен пипер на вкус. Разтопете маслото на слаб огън в тефлонов тиган. Сложете бутчетата да се запържат, обърнати с кожата на долу.
След около 5 минути ги обърнете и пържете още 4-5 минути.
Извадете месото в чиния, за да изстива.
Сипете зехтина в тигана. Добавете лука и чесъна, запържете за минута две.
Добавете бахара, виното, маслините и ориза.
Сложете капака и задушете за няколко минути.
Прехвърлете в съд за печене, подредете бутчетата и залейте с малко вода, така че да се покрият всички съставки.
Печете ястието на 200 градуса около 40 минути.