Най-вкусното пиле с ориз


Най-вкусното пиле с ориз
Снимка: iStock/Guliver

Тази рецепта е любима на малки и големи. Приготвя се много лесно, а е толкова вкусна, че със сигурност ще искате допълнително

Необходими продукти:

2 бр. пилешки бутчета

2-3 с.л. зехтин

20 гр. масло

7-8 зелени маслини

1 глава лук

2-3 скилидки чесън

100 гр. ориз

5-6 зрънца бахар

вода

100 мл. бяло вино

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата е да накиснете ориза в гореща вода. Оставете го да престои поне един час. 

Нарежете лука на едро, скилидките чесън на по-дребно. 

Почистете и измийте бутчетата. Добавете им сол и черен пипер на вкус. Разтопете маслото на слаб огън в тефлонов тиган. Сложете бутчетата да се запържат, обърнати с кожата на долу.

След около 5 минути ги обърнете и пържете още 4-5 минути.

Извадете месото в чиния, за да изстива.

Сипете зехтина в тигана. Добавете лука и чесъна, запържете за минута две.

Добавете бахара, виното, маслините и ориза.

Сложете капака и задушете за няколко минути.

Прехвърлете в съд за печене, подредете бутчетата и залейте с малко вода, така че да се покрият всички съставки.

Печете ястието на 200 градуса около 40 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама