Необходими продукти:
500 г пилешко месо (гърди)
2 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
1 жълтък
250 г кисело мляко
индийско орехче
Вижте още: Тайната на най-вкусния гъбен сос за пържоли
Начин на приготвяне:
Първо трябва да сварите месото в тенджера с вода и малко сол. След като е готово, го извадете и оставете да изстине. Накъсайте на малки парчета и заделете настрани.
В друга тенджера запържете брашното с малко мазнина, докато промени цвета си. Разредете с бульона от месото. Сложете сол на вкус и индийско орехче. Добавете пилешките гърди.
В купа разбийте хубаво жълтъка и киселото мляко. Добавете във фрикасето. Разбъркайте и оставете да заври.
Поръсете с магданоз!
Да ви е сладко!