Най-вкусната пълнозърнеста лазаня


Най-вкусната пълнозърнеста лазаня
Снимка: Facebook

Днес ви предлагаме рецепта за пълнозърнеста лазаня - вкусна и много любима.

Необходими продукти:

1 пакет пълнозърнести кори за лазаня

200 г кашкавал

зехтин за намазване

За плънката:

500 г телешка кайма

1 /2 буркан стерилизирани дома

1 морков

1 глава лук

2 скилидки чесън

1 ч. л.босилек

1 щипка захар

5 с. л. зехтин

сол на вкус

За соса Бешамел:

500 г прясно мляко

50 г краве масло

2 с.л. брашно от лимец

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Корите за лазаня се сваряват според упътването на опаковката.

За плънката:

Лукът и чесънът за плънката се нарязват на ситно и се запържват за 1-2 минути в сгорещения зехтин. Прибавя се морковът, нарязан на кубчета, посолява се и се задушава под капак.

Прибавят се доматите и ястието се подправя с босилека и захарта. Когато се сгъсти, се слага каймата, като се намачква, докато стане на гранули. Ако е необходимо, се добавя сол.

За соса:

Брашното се запържва в разтопеното масло за не повече от минута. Постепенно се налива студеното прясно мляко и се подправя със сол и черен пипер, като непрекъснато се разбърква. Когато кипне, се вари 4-5 минути, докато леко се сгъсти.

На дъното на правоъгълна дълбока тава се сипват малко зехтин и част от соса Бешамел. Поставя се ред кори, а отгоре равномерно се разпределя част от плънката и се поръсва с настърган кашкавал. След това се слага втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Лазанята се пече около 30 минути в умерено загрята до 180°С фурна.

Да ви е сладко!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама