НАЙ-вкусната мусака, която сте опитвали някога


НАЙ-вкусната мусака, която сте опитвали някога
Снимка: iStock/Guliver

Ако обичате мусака, със сигурност трябва да опитате тази рецепта.

Необходими продукти:

500 гр кайма по избор (най-вкусно се получава с кайма смес – 50% свинско и 50% телешко месо)

1 кг картофи

2 глави лук

2 домата

400 гр кисело мляко

2 яйца

100 гр кашкавал

5 с.л. брашно

1 кафена чаша олио

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

ВКУСНА ГЪБЕНА КАША

Начин на приготвяне:

Загрявате мазнината в дълбок тиган или тенджера. След това задушавате измития, изчистен и нарязан на дребно лук, докато омекне. Добавяте половината от нарязаните на дребно домати, каймата, черния пипер и чубрицата, както и една чаена лъжица сол.

След като водата от доматите изври, добавяте червения пипер. Измивате, почиствате, обелвате и нарязвате на дребни кубчета картофите, след това ги сипвате при месото.

Намазнявате тавичка, на дъното на която поставяте другата половина от доматите и върху тях изсипвате сместа за мусаката. Добавяте една непълна чаена чаша гореща вода и поставяте в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете, докато водата изври, а картофите станат златисти.

Заливката става лесно и много бързо. Разбърквате киселото мляко и яйцата, след което добавяте и брашното (при постоянно бъркане) до получаване на гладка смес. Накрая прибавяте и настъргания на дребно кашкавал. Заливате мусаката и печете до порозовяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама