Винаги ни се иска да изненадаме гостите с нещо нетрадиционно и много вкусно, особено когато честваме повод, какъвто е рожденият ден. На какви менюта залагат рождениците и какви са техните предпочитания, кои са най-странните комбинации. Рожденият ден е много специален повод, който почти всеки от нас празнува, по един или друг начин. Храната заема специално място, почти колкото и алкохолните напитки. Това провокира и интереса да се обърнем към различни националности и да надникнем в кухнята на рожденика.
Едни от най-странните ястия ни отвеждат в Китай, където традиционно рожденика закусва специална „рождена супа”, за чието приготвяне участва цялото семейство. Идеята е всеки да допринесе с нещо в приготвянето и. Символът е препратка към хората, които са част от живота му.
В Мексико се приготвя специална люта торта, с черен шоколад и много чили. Комбинацията не е толкова непозната и в нашите географски ширини. Чрез чилито се подчертава плътния вкус на черния шоколад.
В Русия, често се приготвя солена палачинкова торта, вместо десертна. Тя е истинска хранителна и калорийна бомба, покрита с много майонеза и пухкава плънка, според предпочитанията.
В Холандия залагат на различни печива, подплатени с разрешените опиатни вещества.
В Грузия най-често приготвят грузинска мусака с много зеленчуци и месо, залети с мека яйчена заливка.
Източник: БГНЕС