Тези уреди станаха доста популярни през последните години. Ето и как да ги използвате.
Работете на партиди
Важно е картофите да се разпределят в един слой в кошницата на фритюрника и да оставите малко пространство между всеки от тях. Ако са претъпкани, картофите ще се задушат във фритюрника и няма да станат хрупкави. За да им предоставите достатъчно пространство, вероятно ще трябва да работите на партиди.
Още не е хрупкав?
Продължавайте да готвите! Точните срокове ще варират в зависимост от конкретния ви модел Air Fryer. Препоръчвам да проверите първата си партида на 12 -минутна отметка и да коригирате времето си според това как изглеждат на този етап. Ако все още не са хрупкави, продължете да готвите, докато станат хрупкави.
Що се отнася до готовността, вкусът е по-важен от външния вид
Открих, че пържените картофи с Air Fryer започват да изглеждат готови, преди да са готови. Опитайте пържени картофи от всяка партида, за да се уверите, че е нежна отвътре и хрупкава отвън, преди да преминете към нова партида.
Хвърлете ги всички заедно в края
Тъй като ще работите на партиди, някои от картофите ще трябва да почакат малко, преди да приключите с готвенето. Никой не обича студени, мокри пържени картофи, затова хвърлете всички пържени картофи в Еър Фрайъра заедно (няма нужда да се притеснявате за място този път) за 1 до 2 минути, преди да ядете. Тази бърза стъпка ще затопли пържените картофи от по -ранните партиди и ще ги направи хубави и хрупкави.